Tudja valaki, miért ehetetlenül rostos a sárgabarackom? Az alany a hibás, a fajta vagy a föld?
8 éves a fa rendesen megritkítottam a termést, egész nyáron locsoltam az ültető-gödörben hagyott csövön keresztül, de se nyersen, se főve nem lehet megenni. Az ízével nincs baj. Átpaszírozva szörpnek finom, de ha egy nap nem locsoltam a fát, az összes levele lógott. Faiskolából vettem.
Nagyon köves a talaj, még nem állt 10 percet víz az udvaron, felhőszakadás után sem.
A tövétől 1 m-re hajtott gyökérről a képeken látható 3-4 cm-es tüskékkel tele szilva. Bírta a szárazságot, gyönyörű lombja volt, bíztam benne, hogy egy marék szilvamag kelt ki, de sajnos nem. Úgy gondoltam, az alannyal lehet baj, de akkor a sarj sem fejlődne, vagy tévedek?