Szeretném megosztani Veletek azt, hogy én hogyan gyógyultam ki ebből a betegségből, mármint hogyan tüntettem el a szervezetemből a candida gombát.
Amikor egy nőgyógyászati műtét következtében megfertőztek vele, a candida mint betegség még nem létezett, nem foglalkozott vele senki. Sem orvos, sem természetgyógyász. 10 évig kínlódtam orvostól orvosig járva mindenféle eredmény nélkül. Viszont rátaláltam egy könyvre ami a mai napig is kapható: Dr. Harold H. Markus, Hans Finck: Betegnek érzem magam, és nem tudom miért. (A könyv interneten letölthető.) Kifejezetten a candidával foglalkozik.
A könyv tanácsait megfogadva, valamint egy természetgyógyásszal konzultálva, na meg még egy belgyógyásszal is felvértezve nekiestem diétázni. A belgyógyásztól kaptam olyan gombaölő gyógyszert, amit havonta egyszer 3 napig (napi 1-1 kapszula) kellett szednem és diéta javaslatot.
Nagyon kemény diéta volt. Nem ehettem semmit amiben cukor és élesztő valamint finomliszt volt.
Csak pulyka- és csirkemellet ettem hús gyanánt és azt is párolva – néhány fűszerrel ízletesebbé téve. Köretként párolt és friss zöldségeket, salátákat fogyasztottam. A friss zöldségekre – mivel az erjesztett ecet is tiltott – citromot csavartam savanyításnak. Kenyeret nem ettem – ha muszáj volt valamihez, akkor van a németeknek – nálunk is kapható – élesztő nélküli szinte fekete kenyér sok maggal. Főzéshez oliva olajat használtam pl. tojás sütéséhez, de használható még a kacsa- és libazsír is. Grízt is lehet használni – levesbe például gríz galuska. Tésztát is lehet fogyasztani, de csak durumlisztből készültet (az összes olasz tészta, ami tojás nélküli, mind durumlisztből készült).
Amit még lehet enni az a hal – szintén oliván megsütve – bab, csicseriborsó nagyon jó kiegészítője a diétának. Főzelékeket a mai napig rántás nélkül készítem, jól elforralom a levét és olyan sűrű lesz, mintha be lenne rántva. Gyümölcsként grapefruit, sajnos a többi kerülendő a cukortartalma miatt. Magvakat – diót, mogyorót, kesu..stb. – nyugodtan lehet fogyasztani.
A diétát – biztos ami biztos alapon – 2 évig csináltam. Az első hét volt csak nagyon nehéz, utána már könnyebb volt lemondani az édességről, kenyérről.
Az eredmény: a candidának írmagja sem maradt a szervezetemben és mellékhatásként 40 felesleges kilótól szabadultam meg. :-)