Adózási témában keresgéltem kicsit, mikor rátaláltam a jobbikos képviselőnk egy korábbi irományára, aminek azt a címet adta, miért nem szeretünk adót fizetni? Írása elején rögtön morálisan pozicionál, a közpénzek elherdálását nehezményezi, mindezt konyhanyelven, Csiperke Péteresen.
Bővebben itt:
http://www.berthaszilvia.hu/content/miert_nem_szeretuenk_adot_fizetni
Alkotónk munkájához jó alap lehetett, hogy gazdasági társaságokban érdekelt munkanélküliként a valóságot közelről tapasztalhatta, amikor az adózási morálról fejteget. Az pedig különösen érdekes, hogy az erkölcsi megítélést a jogszerűség lencséjén keresztül helyezi fókuszba, szembeállítva a kisembert a nagy adóhatóság példájával. Természetesen egyetértek azzal a megállapítással, hogy a tisztességes ember nem mindig jogszerű, mert mondjuk nem ismer minden jogszabályt és emiatt hibázik... Bár erről fordítva is érdemes lenne elmélkedni, miszerint: nem minden jogszerűen eljáró ember tisztességes, szerintem. Ahogyan a képviselők lakhatási támogatásáról is meg van a véleményem, és arról is, hogy a jobbikos pont ebben az írásában fejt ki, hogy a vállalkozói körökben milyen ciki, ha az adóoptimalizálás nem megfelelő... Gondolom, valahogy így lehet a képviselők körében a támogatás iránti kérelmezés is. Persze meggyőzhető vagyok eme tévhitemben, ha olvashatnék végre arról is, (mi képviselők) miért szeretünk lakhatási támogatást felvenni?