djmcs
2014.02.11
|
|
0 0
1768
|
Sziasztok
Lehet volt már szó itt erről a témáról (inkább tuti) de nem tudtam átböngészni az összes hozzászólást, ezért kérlek ne offoljatok...
Kérdésem a visszatápláló napelem rendszerrel kapcsolatos. Netes forrásokból az alábbi infókra tettem szert. Az áramszolgáltató (esetemben ÉMÁSZ) díjmentesen felszereli az oda-vissza mérő órát 3x16A-ig.
Első kérdés: akkor is megteszi ezt ha nincs még napelem rendszerem? Ugyanis tervezem egy rendszer telepitését. Itt a következő kérdés: kell ehhez szakember vagy én megcsinálhatom magamnak mert műszaki ember vagyok és ahogy nézem eléggé adja magát a szett (Plug&Play). Tudomásom szerint felcsapatom a tetőtartókat rá a panelokat, dugom össze az inverterrel és kötöm az órába (vagy az ÉMÁSZ). Harmadik kérdés: teszemazt Fronius inverter vásárlása esetén ha 3kwp-s invertert teszek fel de kezdésnek mondjuk csak 1kwp-nyi panelt az úgy mehet? Később majd felbővíteném 3ra. Valamint még az inverterhez kapcsolódóan a negyedik kérdés: a garancia az inverterre csak akkor érvényes ha szakember szereli fel és pecsételi? (mint a gázcirkó esetén is működik, ami szintén csak egy lehúzás mert az is én szereltem fel szakszerűen kijöttek megnézték azt mondták ok, 20ezerért adnak egy pecsétet és onnantól érvényes a garancia....nem lett garancia).
Hirtelen ennyi ugrott be.
Tudtok válaszokat?
köszi |
|