Ha a kupa felkészülés abban merült ki, hogy volt 1 jó negyedünk, 1 közepes meg 2 rémesen gyenge akkor tényleg. De ennél azért többre lettünk volna képesek a 3. negyedben mutattunk is ebből valamit, ott volt némi fellángolás. A Sopronnál több jó egyéni teljesítmény volt ez döntőt a javukra.
De az általam is leírt korábbi változtatásokból semmit nem láttam viszont, kezdve a motivációval, lelkesedéssel.
Bár védekezésben meg támadásban változtattunk a korábbi sopronihoz képest, de mégis kevés volt, sok könnyű, üres kosarat kaptunk a szellős védekezés miatt az első félidőben, az utolsó negyedben pedig az egész eddigi 2014-es évünk benne volt különösen az idegenbeli forma.
Eladott labdák, kihagyott ziccerek, buta, érthetetlen döntések, gyenge légiós és magyar teljesítmények nemcsak a kiegészítő emberektől, éremre nem volt esélyünk mert a végül bejutott 4 csapat is erősebb nálunk, elég csak pl. a Kecskemétre gondolni, akik itthon is megvertek minket egy nyerhető meccsen.
Gyenge volt a színvonal, talán 2 jobb meccsel, a döntőt ideveszem. Az SKC megnyerte az ezüstöt a papírforma Olaj siker mellett.
Rossz volt nézni hogy milyen gyenge minőségű, hangulattalan, üres lelátók előtt zajlottak a meccsek, a döntőt kivéve, ekkora érdektelenség rég kísért egy MK sorozatot. A pécsieket sem hozta lázba ez a semleges helyszín, érthetően.
Kíváncsi leszek a jövőben mi lesz ezzel az új lebonyolítással, ami így 3 nap, hétköznap kora délutáni meccsekkel és semleges pályával nem biztos, hogy jó irány, ráadásul vannak afelől is kétségeim, hogy papíron ez volt a legjobb 8 csapat.
De a kupánál sokkal fontosabb célkitűzés a felsőházi középszakasz elérése az Mte ellen, hazai pályán verhetőek, idegenben is sikerült, ott igaz mindkét oldalon voltak hiányzók.
Bízom benne én is, hogy a csapat átérzi a felelősséget és az adódó lehetőséget, hogy saját kezünkben a sorsunk, a játékosok pedig csak a meccsre koncentrálnak.
Remélhetőleg nemcsak a körmendi vendégszektorban lesznek várhatóan sokan, de kaposvári nézők is szép számmal kijönnek ismét.
Ha saját csapatjátékunkat játsszuk hozzá párosuló kemény védekezéssel és Rakocsevics-El-Amin-Fepu trióra különösen odafigyelünk, akkor itthon behúzzuk.
Engem a kupán se győztek meg ennek az ellenkezőjéről, pláne, hogy hazai pályán ne tudnánk őket legyőzni esélyesként.