Február 26-án indul a 2-es villamos, március 1-jétől változik a közösségi közlekedés Debrecenben (DKV)
"A 2-es villamos elindulásával jelentős mértékben javul Debrecenben a közösségi közlekedési színvonal"
Ezt azért nem állítanám... Megszűnt vagy rosszabbodott az Egyetem téri campus és az Újkert, Vénkert, Wesselényi utca, Attila tér, Klaipeda utca környékének kapcsolata..., nem beszélve a helyközi-autóbuszállomás elérhetőségéről...
"A nagy közlekedési igényeket generáló városrészek, Vénkert, Újkert, Sestakert, egyetemváros, valamint a belváros között a külön pályán közlekedő villamos nagyobb utaslétszámot és gyorsabban tud elszállítani."
Nem is tudtam, hogy a 2-es villamos az Egyetemvárost is érinti..., vagy az, hogy a Martonfalvin kell végiggyalogolni, vagy a Dóczy József utca nagy részén, az azt jelentené???
"A 31-es, 32-es vonalakról felszabaduló autóbuszokat kivonjuk a forgalomból, ezért csökken a forgalmas utakon tapasztalható járműdarabszám, így a levegő szennyezés is. Az így felszabadult csuklós autóbuszokat a reggeli és délutáni csúcsidőszakban, a terheltebb járatokon közlekedtetjük, csökkentve a járműveken tapasztalt zsúfoltságot."
Azért mindehhez oda kellene írni, hogy 15 db buszt meg kidobunk, azaz annyira nem fog a terheltség csökkenni...
"A tervek szerint a Doberdó utca és a Belváros, Nagyállomás közötti távolságot a csúcsidőben 4-6 percenként közlekedik a villamos."
Értelmes mondatokból sosem volt hiány a DKV-nál... :) Nem értem miért nem lehet átolvasni...
"1 év alatt a DKV Zrt. több mint 100 millió utast szállít el. Évente kb. 700 000 bérletet, míg „csak” 3,5 millió vonaljegyet értékesít a Társaság, így megállapítható, hogy az utasok 90-95 % bérlettel veszi igénybe a debreceni közösségi közlekedési szolgáltatásokat."
Ez hogy jön ide?? Titkon magyarázzuk, hogy miért nem akarunk időalapú jegyet bevezetni...???