tomcat Creative Commons License 2014.02.09 0 0 265672

Akkor olvasnivalónak:

http://index.hu/belfold/2013/03/28/kerenyi_imre_kalozkiadassal_gyozi_le_a_liberalis_kanont/

Szerintem mérhetetlen kormányzati cinizmusra vall, hogy miután Nyírőt beemelték a nemzeti kánonba, aki tevőlegesen felel a munkaszolgálatos írók veszteségkimutatássá nyilvánításáért, Rejtőt odadobják egy ilyen Kerényi-félének.

Nyírő az akkori országgyűlésben így szólalt fel alig egy hónappal Rejtő és írótársai munkaszolgálatra kivezénylése előtt:

"(Nyírő) 1942. november 20-án, a Képviselőház 310. ülésén így foglalt állást: "Félre az útból a magyar lelkiségtől idegenkedőkkel! Azokkal, akik az úgynevezett humánum álorcájában a sajtó, az irodalom, a művészet, a lélek és a szellem területén olyan hosszú ideig büntetlenül pusztíthattak bennünket a saját hazánkban! Ennek a felfogásnak, ennek a levitézlett liberális zsidó hagyatéknak, ami sok jóhiszemű magyart is megfertőzött köztünk, ennek a burkolt propagandának a magyar életből el kell tűnnie!""

Nyírőt a legmagasabb kormányzati szinten (házelnök, kultúrpolitika, oktatáspolitika) rehabilitálták, állítólag íróként kell megítélni és nem politikusként.

Én pedig meg tudom ítélni politikusként is és szarok a kultúrkampfjukra és az egész Horthy-rendszer újraértelmezésükre Borossal és a Veritas intézet főmajmával együtt.

Jó érzésű ember nem engedi át nekik Rejtőt, mert az oktrojált alaptörvényükbe is belefogalmazott történelemfelfogásuk degradálta veszteségkimutatássá.

tomcat

Előzmény: __BB__ (265671)