Hali !
Nos, akkor lehet, hogy a hasznodra lehetek, mielőtt Te is belefutsz abba, amibe én már belefutottam.
Ha normál öntözéstechnikában használatos mágnesszelepet tervezel használni, azzal az lesz a probléma, hogy a folyadék saját nyomásából adódó nyomás nem lesz elég, ahhoz, hogy elzárja a mágnesszelepet.
Az ilyen csapoknál nem csupán a mágnes ereje dolgozik, hanem a bemenő oldalon lévő víz nyomása is segít a víz elzárásában.
Tehát hiába veszed el a feszültséget a mágnes szelepedtől az át fog ereszteni, mert a bemeneti oldalon csak 1 tized bar nyomás van és az nem elég.
Ezt tapasztalatból tudom, miután én is elfolyattam így egy tartálynyi vizet.
Vagy hidrofort kellene a mágnes-szelepeid elé tenni, vagy olyan spec. mágnesszelep kell, ami a víz segédenergiája nélkül is lezár.
A hidrofor egyébként is kívánatos lenne, mivel, ha nem szabad kifolyású a rendszered, - márpedig, ha takarékosan akarsz bánni a vízzel és egyenletes öntözést akarsz, akkor valószínűleg nem az lesz - akkor a szórófejekhez, vagy csepegtető testekhez, meg a hozzájuk tartozó nyomás kompenzáló gombákhoz nyomásra is szükséged lesz.