Törölt nick Creative Commons License 2014.02.05 0 0 80

Ez a "trükk", vagy ha tetszik csúsztatás. Csak a kedves ner-társak századszorra leírva sem értik.

Akkor 77,9%, ha idén az elvárt (idealizált) GDP növekedés megvalósul(na). Akkor már a januári hiány is visszavetítve ennyi lenne. De persze ha nem valósul meg, akkor majd egy év múlva más számok látnak napvilágot, de akkor a ner-társak már megtették amit a haza elvárt tőlük, eleget szajkózták a számot, szépen elhallgatva, hogy ez csak egy "akkor, ha". 

Az meg, hogy egy hónap alatt annyit ugrott a nominális adósság ami még a tavaly év végi trükközésnek is rögtön a duplája, hát... az nem szép szám, nem kell róla tudomást venni.

De gyengébbek kedvéért egy példa.

Ha én 2013-ban kerestem havi százezer forintot, ám decemberben arra vettem fel 50 ezer forint thavi törlesztésű hitelt, hogy januártól a jövedelmem már 150 ezer forint lesz havonta, akkor ugye mindaddig jól számoltam, amíg tényleg lesz 150 ezer a jövedelmem. És mindenkinek ezt magyarázom, családnak, barátnak, hogy én mekkora "spiller" vagyok, hiszen továbbra sem lesz semmivel nehezebb az életünk, ugye. Csak akkor van gáz, ha a várt fizetésemelés elmarad.

De akkor majd hazudunk valami mást a családnak, az legyen az akkor gondja, most olyan jó, hogy magasabb lesz a fizum, meg a sok hiteltől is "gazdagabb" vagyok! :(((

Előzmény: halkergető (79)