Törölt nick Creative Commons License 2014.02.02 0 0 10659

Mindenhol azt olvasom, hogy ne keltessünk 10 napnál idősebb libatojásokat, sőt még mossuk is le őket hypós vízzel.

Én nem kekeckedni szeretnék, de most már komolyan érdekelne, hogy a liba tudja-e ezt a valaki által kitalált szabályt?

Akinek van libája az biztosan meg tudja mondani, hogy kb. hány tojást tojik egy liba egyvégtében és mennyi időre kotlik el rajtuk?

Egyébként én is vettem tavaly májusban a monori kisállatbörzén 19 tojást 2 helyről - egyik helyen 10 db-ot, a másikon 9-et, mert csak annyi volt.

A 19 tojásból 1 db csökött hattyúnyakú libakeverék kelt ki, az összes többi záp volt.

Véleményem szerint komoly problémát jelent, hogy a legtöbben az összes állatot egy csapatban tartják, nem különítik el őket, nem figyelnek arra, hogy ne közeli rokonok vagy ne különböző fajták párosodjanak. 

Tényleg jól meg kell nézni, hogy honnan vesz az ember bármit is. Szerintem a vásárok/börzék a legproblémásabbak, mert ott végképp nem lát az ember semmit - se azt, hogy mi minden van az udvarban, se azt, hogy milyen körülméynek között tartják az állatokat.

Előzmény: juhosttt (10656)