gaabre Creative Commons License 2014.02.02 0 0 4453

Megindítja a bevándorlást, igen.

Én magam is elkészítettem a pályázatomat Kecskemétre, aztán a fejvadász lebeszélt róla, hogy Budapestről oda menjek.

De pl. ott van a Flextronics központja Tab-on Somogyban, na ott még egyetem sincs a környéken, mint pl. Miskolcon.

Miskolc és Diósgyőr egyébként is sok multi beszállítónak ad otthont, pl. ott van a Bosch egyik MO-i központja (hehe, oda is majdnem pályáztam pár éve).

Ezek a multik egyébként elképesztő tömeget bevonzanak a környékről, személyes tapasztalatom a Videotonból van: nekik szinte csak külföldi megrendeléseik vannak elektronika területről, számos európai multi gyártónak szállítanak megoldásokat bérgyártásban. Rengeteg betanított munkást visznek a környékről, még saját busz-szolgáltatásuk is van erre a célra együtt az alba-volánnal. Pedig ők még nem egy bmw.

Egyébként a szellemi tőke nagyobb része, amely a helyi keresletet megdobja ilyen esetekben, mindig távolról mozog be. A legtöbb esetben az albérletet is a munkáltató finanszírozza, és nem ám szuterén főzőfülkével.

Pont ezen a héten savazta valamelyik portál, hogy a német gazdasági erőt a mobilitás adja, mert ott nem birtokolni akarnak mindenáron, hanem szabadnak maradni. Valami 30-40%-nak van ingatlan tulajdona, a többi a munkahely szerint ingázik.

Előzmény: tgwh3 (4452)