zoger Creative Commons License 2014.01.31 0 0 2698

Igen ez a ventilátor (meg a helios ami még drágább) ebben kiemelkedik a többi közűl, ezért választottam én is ezt, még ha drágább is legalább tutira működik.

A füstszagtól én is tartottam vidéken lakok (nem a putrisoron) szinte mindenki én magam is vegyeskazánnal fűt és tudom, hogy vannak olyanok akik még a döglött macskát is rádobják a tűzre s valami furcsa módon nem raknak ki hetente kukászsákot pedig bőven beleférne nekik a heti 300ft egyszer le is robbant náluk a kazán ajtaja a dezodorosflakontól, de az szerencsére arébb lakik nekem egy lignites szomszéd jutott néha nagyon büdös tud lenni, de a házban eddig csak egyszer-kétszer lehetett érezni a beeresztők közelében.

Szerintem a ventilátort a fürdőre ideális tenni mert akkor rögtön kiviszi a párás levegőt, egyébként a külső házfalon lévő rácson eddig soha nem láttam vizet gondolom a folyamatos üzem miatt nincs ideje kicsapódni.

Arról, hogy kifújod a meleget a házból meg annyit, hogy a szellőztetést úgysem tudod megúszi higrosztatikus légbevezetők pedig szabályozzák a beengedett levegő mennyiségét. Ha nem vagyunk itthon egész nap akkor idővel bezárnak így nem tud bejönni levegő ill. ha jól tudom csak 3m2 /h egész pontosan beeresztőnként tehát gondolom max annyit is tud kifújni.

Lényegében úgy gondolom, hogy ott és annyit szellőztet amennyit kell. Az, hogy nálad hogy müködne nem tudom én csak a tapasztalatimat írtam le.

Nyilván a tökéletes megoldás egy hővisszanyerős szellőztetőrendszer lenne, de ahhoz nem kicsit szét kell verni a házat meg aztán az alsó hangon félmillió forintos árát szerintem évtizedek mire visszahozza a fűtésszámlán (mondjuk úgy tudom ennél már az a probléma, hogy párásítani kell a bejuttatott levegőt).

Előzmény: blackbile (2697)