Szőke HAMMOND:
Van aki a barnát szereti, van aki a feketét. Legkevesebben a vörösre buknak, de sokan a szőkékre. A Hammond válaszul a legtöbb típusából kihozta a szőke változatot, nehogy csak ilyen csekélység miatt álljon el a kedves vásárló a vételtől.
Kezdetben csakis dió volt, a klasszikus megjelenés. A háború után azonban tágult a piac, nőtt a konkurencia, meg kellett felelni.
A C, Rt, M típusok után az A100 félék is kijöttek világítóan világosan. Méghozzá nagyon egyenletesen világosan, nem foltos textúrával. természetesen az akkor még különálló Leslie-művek is hozzáigazodott, jól mutatja már az első típusuk a lent említett 21H is. A "H" jel a Hammondot jelenti, hogy hozzá tervezték.
A furnér anyaga lime oak, vagyis citrom tölgy? Nem is tudom, van-e megfelelője most idehaza: http://www.jafholz.hu/furner/furnerfajtak/euroveneerfineline/
Mindenesetre elég látványos darabok, többek ízlésének is telitalálat. Én talán megtaláltam a mahagóni "igazit" :-)

A németek is készítettek szőkét, de az övéké a hazai fényes irodabútorainkhoz hasonlóan melírozott. Matt helyett kifejezetten lakkfényes és erősen csíkozott, kicsit sötétebb árnyalatú.

Ez szép E100 T(r)ambinál várja új gazdáját.