szia!
koszi a reszletes infot. a 3. elszivasi pontot akkor torlom. a 2. befuvasi pontot viszont meg at kell gondoljam. a fenti ajtok alatt nemigazan van res, kuszobbel zarodnak, igy minimalis az atereszto kepesseguk. az eletunk nagy reszet pedig lenn eljuk, egyelore a tetoteret nem hasznaljuk.
kozben kitalaltam, hogy a lenti halot is be tudom kotni _elvileg_ egy hasznalaton kivuli kemenyen keresztul, ha bele tudok huzni egy 100as alu csovet - nagyobb biztosan nem fog elferni benne.
par dolgot nem ertek:
1) azt irod, 200as bejovot rakjak, de az elmeno csak 125-os. Ennek mi a logikaja? ugy gondolnam ezeknek (kozel) egy meretunek kellene lenni? ha esetleg tulnyomasos rendszert csinalnek, akkor esetleg picit nagyobb lehet a bejovo.
2) az elszivo csonkok ossz keresztmetszete egy 160as csonek felel meg. Mar csak ezmiatt indokolt lenne a 160as cso, nem?
3) mint irtam, a fenti szobakban max 100as csovekben gondolkodhatok, miert rakjak 120-as csovet rajuk? vagy ameddig tudok alljak oda 120-szal es a vegen szukitsem csak vissza 100ig?
4) megfelelo-e az, ha a rekuperatorbol 160-as csonkokkal allok ki es kozvetlenul utana bovitem fel 200ra? 41 cm magas a hocserelo, igy a 2x20 cm atmero nem fog beferni, mert van egy elvalaszto lemez is kozepen, ami 2-3cm.
a ventinek a szaja amugy is max 12cmx12cm lehet
egyebkent valoszinuleg fekvon fogom berakni a motorokat megis, igy tobb helyem lesz.