Törölt nick Creative Commons License 2014.01.24 0 0 2808

"Jó akor én azon a felső szinten, (nem tudom miért kell személyeskedni"

Azért mert ha valamit nem tudsz, és amikor leírják, akkor sem foglalkozol vele, viszed a magadét, azt egy picit idegesítő tud lenni.

"amit levezettél abban az esetben is igaz lenne, ha most 400 lenne az euró nem 310, ennek miért is kell örülni?"

Igen, akkor is igaz lenne. Örülni nem kell neki, nem is én örültem neki, hanem te állítottál valamit, amit nem igaz.

"Amire kihatással van ez a évek alatt szuperül stabilizálódott forin,t minden 40-50 százalékot drágult."

Mi az a minden? Csak mert egyrészt elég alaposan figyelem az árakat, másrészt pedig már lefolytattunk más topikban vitát arról a societasos szórólapról, ahol a nagy emeléseket vízionálják, és bizony a KSH adatok azt nem igazolják, de az én személyes tapasztalataim sem. Az előfordulhat, hogy helyenként valami helyi egyediség miatt történt néhány termék esetében nagy emelkedés, de mindenre ott sem lehet igaz.

Amúgy meg ha valóban minden 40-50%-os drágult volna, akkor ennyi lenne az inflációs adat, ami a valóságban viszont 3-6%, ha a tavalyi év nagyon kedvező adatát nem is vesszük figyelembe.

Előzmény: Régivagyok (2807)