"És minekutána a kenyeret vette, hálákat adván megszegé, és adá nékik, mondván: Ez az én testem, mely ti érettetek adatik: ezt cselekedjétek az én emlékezetemre. Hasonlóképen a pohárt is, minekutána vacsorált, ezt mondván: E pohár amaz új szövetség az én véremben, mely ti érettetek kiontatik."
Az exokannibalizmus alapja, hogy az elfogyasztott nem család-vagy törzs-tag bátorsága, tudása, egyszóval minden jó tulajdonsága átszáll a túlélőre. (van endokannibalizmus is, de az más…) Ez az ősi misztérium tükröződik vissza a jézusi-mágus vérszerződésben, mikoris Jézus testét-vérét (jelképesen) elfogyasztják az apostolok, eggyé válva Ővele, s minden jézusi tulajdonságot, képességet megszereznek ezáltal.
Ezért adta nekik (jelképesen) a testét és a vérét.
Ha van más elfogadható (bizonyítható) magyarázatod arra vonatkozóan, hogy Jézus miért etette meg saját testét és vérét a tanítványokkal azt is megvitathatjuk.
És persze azt is, hogy ez miként kapcsolódik a Széderhez.... Ugyanis erre még semmit nem mondtál, azon kívül, hogy megettek egy bárányt.... Sertést mégsem ehettek, az nem volt.
- "A vérösszecsepegtetésnek nincs jelentősége"
- „Dehogynincs.”
Azért nem volt itt mindenki részéről vércsepegtetés, mert itt Jézustól történt átvétel, csak az ő vérét itták, míg a szittya-magyar vérszerződésben egyenrangú partnerek vettek részt, ahol mindenki véréből kellett inni. Gondolom világos...