badmad Creative Commons License 2014.01.20 0 0 439

A 2GB RAM egy normális windows működéséhez is kevés. A win7 pl minimálisnak adja meg a 2GB-t, de stabil működéshez minimum 4GB kell. A 2GB már az XP-nek is kevés volt sokszor.

Ha nincs elég memória, a proci a vinyód egy erre fenntartott részét használja virtuális memóriaként, ami nagyon belassítja a rendszert és minden alkalmazást.

A gopro studio minimális rendszerigénye a honlapjuk szerint: 

oprendszer: Windows XP SP3, Vista, win7, win8

proci: minimum Intel Core 2 Duo, de az ajánlott a Quad Core i7, vagy hasonló AMD

memória: 2GB, de inkább 4, vagy még több

Quicktime: 7.6, vagy újabb

vinyó: belső (lehetőleg nem az, amin az oprendszer is fut), vagy USB3/eSATA külső

A videókártya kevéssé játszik, a lejátszásban sincs sok szerepe, nálad szerintem a memóriahiány a fő gond.

A kamera: a látószögben (vízalatt mindenképp) a legszélesebb (wide) a célszerű, mert nem kell pontosan célozni, szinte mindent felvesz. Emiatt persze figyelni kell, hogy semmi nem odaillő dolog ne lógjon be a képbe, a levegő se ott buborékoljon, stb. Víz alá érdemes lehet beszerezni egy színszűrőt, a myactioncam.hu-nál beszerezhető, vagy ebay. A felbontást én 1080/25-re tenném a helyedben, a 30fps-el nem nyersz szinte semmit, viszont vágásnál okozhat problémát. Akkor érdemes eltérni a 25fps-től, ha lassítani akarod, de a víz alatt amúgy sem az a kapkodós mozi készül, én abból kevés momentumot érzek lassításra érdemesnek. Ráadásul a 25fps-t nem is nagyon kell szerintem konvertálni, hiszen nincs hova, mire.

De ha csak próbálkozni akarsz, válassz 720/25-ös felbontást, aminek az eredménye, hogy sokkal kisebb fájlokat kell kezelni, gyakorolni meg bőven elég az is. Ez még így is HD, csak nem fullHD.

Előzmény: kemencipó (438)