marky-511 Creative Commons License 2014.01.20 0 0 7886

Nagyállomás buszvégállomás: Van arról valami infó, hogy a jelenlegi állapotok véglegesek-e vagy sem?

Én úgy tudom, nem változtatnak rajta, amíg el nem kezdik építeni az új buszvégállomást. Az el fog tartani egy ideig.

Ott az aluljáró, ahol nem kell várni a zöldre, biztonságosan át tudsz kelni, de nem, mert lemászni meg vissza pár lépcsőfokot az nagyon fárasztó!

Ennél azért bonyolultabb a helyzet. Meg kell nézni, mivé lett a Nagyállomás. A villamos a főépület előtti tér helyett a trolimegállónál tesz le, a buszok a Petőfi tértől 3 percet kerülnek, hogy aztán ledobjanak az indulási oldaltól 3 percre. Ez botrány.

Nem csak ép, egészséges, fiatal emberek járnak arra. Egy babakocsisnak több perc, mire lemegy és feljön az aluljáróból, mivel akadálymentesített rész természetesen nincs. Emellett a lépcső, és a korlátok állapota is katasztrofális. Nézzük azokat, akik a 18-44-48, és hasonló viszonylatokkal jönnek, és a villamosra szállnának át! Nagy az esély arra, hogy lekésik, és már nem 4 percenként jár.

A zebra kialakítása pedig nem jár komoly programváltoztatással. Amíg a huroknál piros van, és az Erzsébet - Wesselényi szakaszon zöld a lámpa, simán belefér a gyalogos zöld is, mivel egyirányú a szakasz, nincs párhuzamos forgalom. Tényleg "csak" a festék és a lámpa kerülne pénzbe.

Akik panaszkodnak, azoknak üzenem, hogy Budapestre ne tegyék be a lábukat, mert minden nagyobb kereszteződésben aluljáró van.

Már Budapesten is egyre több helyen teszik vissza a gyalogátkelőhelyeket az aluljárók felé (lásd Nyugati tér), mivel nem kényszeríthetik az embert a "föld alá". Lassabb, és balesetveszélyesebb, mint átmenni egy zebrán.

Debrecenben is ez a helyzet.

Nekünk persze nem gond, de aki babakocsival, kerekesszékkel, bottal, járókerettel megy, az vagy körbesétálja a teret (apropó, a zebrák is borzalmasan lettek felfestve), vagy kockáztatja a testi épségét a lépcsőn. Vicces, de sokkal kevésbé veszélyes a tiloson átmenni, mivel fél-másfél percig piros a lámpa, és mint mondtam, nincs keresztező forgalom.

Előzmény: Yooha (7881)