A bankok meg nem azt mondták, hogy nahát, mi inkább nem adunk pénzt, hiába dörömbölnek az ajtón. Se a válságot nem látta előre azért senki ilyen szinten, se a válságon túl is mélyrepülő magyar gazdasági teljesítményt.
Mi az meglátásod, hogy miért nem engedték ki az adósokat ebből a szerződési formából?
Amikor a CHF kezdett ~180 körüli árfolyamra ráállni, akkor közös megegyezéssel átalakítják ezen az árfolyamon forinthitellé.
Mindenkinek tökéletes megoldás lett volna.
(Bár én akkor is azt mondtam, hogy jó nagy szívás, mert egy nagyon magas árfolyamon rögzíti a bajt)
én nem mindent szeretnénk a bankok nyakába tolni, elég lenne azt, amiért ő felelősek (a hibás termék és a vissza az egészet nem ez a kategória).
Ha mindenért felelnének, amiért felelősek, már egytől-egyig rövid láncot hordana, vasgolyóval a másik végén.
A hibás termék és a mindent vissza kategória mára csak egy csepp lett a tengerben.
Három, nagyon nem szeretném, ha a hitelfelvevők saját felelősségét (mert az is benne van, vastagon) megint, újra meg újra szétterítenénk az egész országon,
Tudod, aki anno felvett 5 milliót, abból visszafizetett 6-ot és még tartozik 7 millióval, annak nem nagyon kell az ilyen "szétterítjük a saradat" szöveget az arcába olvasni, mert lehet, hogy megmutatja a Bankszövetség deviza alapú hitelezésről kiadott ajánlását, azután megeteti veled (is).