Törölt nick Creative Commons License 2014.01.20 0 0 2665

Először is én nem vagyok megrögzött Fideszes, 2010-ben szavaztam rájuk először, és még az sem biztos, hogy idén rájuk fogok.

Ezzel együtt viszont nagyon szoclib ellenes vagyok, nagyon haragszom rájuk azért, amiket tettek, és ha valós esélyük lenne kormányra kerülni, akkor biztosan az aktuális ellenfelükre fogok szavazni, ami most a Fidesz.

Én nem kutakodom a szoclib politikusai iránt, és nem is az ügynökmúltja alapján ítélem meg Medgyessyt, ahogy Gyurcsányt sem a gazdasági életben vállalt szerepe alapján, hanem az alapján, ahogy kormányoztak.

És igen, aggódom a baloldal sorsa miatt, mert azt érzném az ország szempontjából a leghasznosabbnak, ha több pártnak lenne jelentős befolyása, és ezek a pártok elfogadhatóak lennének. Az én felfogásom alapvetően jobboldali, de megértem a baloldaliakat is, és tényleg jó lenne ha makulátlan csapatok lennének. Természetesen a Fidesz sem makulátlan, de az ő lecserélődésükre aligha lehet számítani, emellett ez a szoclib bagázs az, amit mindenképpen el kellene takarítani. Nem tudom hol van nyoma, de itt a fórumon is kifejeztem örömömet annak idején, hogy Mesterházy vezetésével egy valós reform kezdett látszani az MSZP-ben, naív voltam. Sokkal jobban elfogadnám az MSZP-t Gyurcsány, Molnár Csaba, Vadai Ágnes, Bajnai és hasonlók nélkül. Az más kérdés, hogy a mindenkori ellenfél úgy is minden új vezetőn fogást fog keresni, és megpróbálja aláásni. De tévedés ne essék, ez ugyanígy igaz a szoclib oldalra is. Orbánról már mindent lehetett tőlük hallani, de ha helyette más kerülne ott vezető pozícióba, akkor őt is ugyanúgy megtámadnák.

És kifejezetten szomorú vagyok a kampány indulása láttán, nem mintha mást vártam volna, de nem bánnám ha inkább a maguk programjával és elképzeléseivel kampányolnánk a pártok, elgalább így az elején.

Előzmény: pphkigali (2662)