Lehet, hogy ez hosszú lesz, sok minden jutott eszembe.
A Nagyállomáson a villamosnál a piros számláló az mi? Egyszer néztem a buszmegállóból, lepergett 0-ra és semmi sem történt. Nem jött, vagy ment villamos.
Kengyelfutó. Nem hallottam róla, megnéztem mi ez. Az, hogy nem áll meg Pest után Debrecenig, az jó ötlet lenne, csak akkor nem értem, miért olyan, amilyen. Megnéztem a menetrendet, és 6(!!), mutatom betűvel, szóval hat perccel gyorsabb, mint az IC. Akkor meg minek? Tudom, én kis naiv vagyok, hogy azt gondolom, a vasút arra való, hogy elindul, és 120-al robog jó sokáig, és nem megáll minden görbe fánál. Ez nem is áll meg, csak akkor meg miért nem megy? Párizs-Genf 540 km 3,5 óra, az megy! Na mindegy, kis hazánkban ilyen a vasút, nincs mit tenni.
Nagyállomás buszvégállomás: Van arról valami infó, hogy a jelenlegi állapotok véglegesek-e vagy sem? Mert ahogy most kinéz, az nem is tudom Kelet-Üzbegisztánnak néz ki – bár igazából semmilyen népet nem akarok megsérteni, legyen inkább Kelet-Pirézia – nem úgy, mint egy európai város vadonatúj buszállomása. Merthogy ez vadiúj, kérem! Ehhez képest zsebkendőnyi területen forgolódnak a buszok, a beérkező járatok ott dobják le az utast, ahol talpalattnyi hely van, a járda repedezett, ronda, a 3 megállóból 1-ben van infóoszlop, de az sem működik. Megint kérdem, hogy ez most így készen van? A 3 megálló egy kupacban is csodás, azt vettem észre, hogy 5-el osztható percekben szeretnek menni a buszok, így percekig semmi sem jön, aztán egyszerre mindhárom megállóba, vagy még jobb, egy megállóba kettő, és kerülgetik egymást. Ja tényleg, még a zebra ötlete az aluljáró fölé. Gratulálok. Ott az aluljáró, ahol nem kell várni a zöldre, biztonságosan át tudsz kelni, de nem, mert lemászni meg vissza pár lépcsőfokot az nagyon fárasztó! Akik panaszkodnak, azoknak üzenem, hogy Budapestre ne tegyék be a lábukat, mert minden nagyobb kereszteződésben aluljáró van. Itt ez az egy van (ami forgalmas) és már ez is sok? Remélem, nem valósul meg. Legyen szíves mindenki összeszedni magát, ennyi mozgás kell, sőt sokkal több. A 200-300 méter séta az átszállásoknál, ami miatt szintén sírnak egyesek, sem fog megártani senkinek.
Szóltam.