Bruschi85 Creative Commons License 2014.01.18 0 0 12801

Ahogy előzetesen vártam, hogy a Pécs ellen lehet bizonyítani és javítani idegenben, maximálisan bejött. Gratulálok a csapatnak és a szakmai stábnak az első győzelemhez 2014-ben.

Az első negyed kivételével végig vezetve csapatként kosárlabdázva nyertünk, nem egyénieskedve, mint a két korábbi idegenbeli meccsen, hozzáteszem az ellenfél tudása és játéka is gyengébb volt, de a különbség a két csapat között maximálisan kijött.

Jóval kevesebb hiba volt a játékunkban, mint korábban Tavaly oda-vissza vertük a baranyaiakat, ez idén is sikerült.

A lényeg, hogy saját játékunkat játszottuk, többször látványosan és eredményesen, remek védekezéssel 70 pont alatt tartottuk a Pécset otthon. Pedig jóval szorosabb meccsre és győzelemre számítottam, amikor a bemelegítéskor megláttam, hogy Lajos át sem öltözött és nélküle kell játszanunk, így pedig a többiekre is sokkal nagyobb felelősség hárult és ők szerencsére éltek vele. Aki pályára lépett mindenki hozzátett valamit a végső sikerhez.

Ha az 1. félidő bosszantó eladott labdái és kimaradt ziccerei beesnek, már ott jóval nagyobb különbség lehetett volna 7 pontnál.

Puljko egész szezonbeli legjobb játékát hozta, az első félidőben 18/12-vel zárt, jó lenne, ha állandósítaná a formáját a szezon hátralévő részében, nemcsak támadásban. Ronca és Csizma páros uralta a festéket, nagyot játszottak, utóbbi két blokkja parádés jelenet volt.

Fodor hasznosan mozgott, fontos duplákkal és gólpasszokkal segítette csapata teljesítményét.

Jó volt látni Benke agilis játékát, Marci küzdését, harcosságát, és a meccs egyik legszebb jelenetét, Márkó laza palánkos tripláját a végén, amolyan slusszpoénként lezárva a találkozót-

Összességében szinte végig vezetve megérdemelt magabiztos kaposvári győzelem, a gyenge évkezdés után, viszonylag sokan voltunk a vendégszektorban, hétköznap idegenben, a túloldalon elég foghíjasak voltak a lelátók, ami részben betudható a PVSK gyenge szereplésének.

Az eddigi 10 győzelmünket növelhetjük a felsőházban, a Szeged elleni itthoni kötelezővel, remélhetőleg már Lajossal kiegészült kerettel.