A fél óra előnyt Mezőkövesdig értettem, mert ezt sokszor megtettem. (nem csúcsforgalomban)
Minden szoci politikusnak küldetéstudata van és erősen motiváltak valamilyen terület irányában. Általában valamilyen tudományos/műszaki területet tüntetnek ki a figyelmükkel.
Az orvos végzettségű Kókának az autópályák és a gumigyárak voltak a kedvencei. A pénzügyi végzettségű Medgyessy a részecskefizika felé vonzódott, és a Paksi erőmű első számú tanácsadója volt. Segítségével be is következett a legnagyobb szintű nukleáris baleset Paks történetében.
A borász/tanár/közgazdász/diplomahamisító Öszödi Igazmondó a tenger alatti kőolajvezetékek és korundgyártás elismert szaktekintélye. Wekler Ferenc a női nem nagy tisztelője Medgyessyvel együtt járt a vasárnapi iskolába és neki is az atomfizika fekszik, de ő a nukleáris fűtőanyagok tárolásának az elismert szaktekintélye. Szabó Iván tornatanárnak a medicinlabdák helyett a környezetvédelem a gyenge pontja.
Demszky Gábor jogász végzettsége ellenére valóságos polihisztor volt. Kezdetben szamizdatkiadóként tündökölt Magyaroszág borús egén, késöbb azomban rátatlált igazi énjére és azt a budapestiek érdekében kamatoztatta is. Metróépítés, alagútfúrás, Combino program, Csepeli víztisztító, Szabadság híd és az Margit híd rekonstrukciója, és a Partra Vetett Bálna jelzik a tevékenységét. De egy nagy fájdalma van: a számizdatkiadás nem számít munkaviszonynak és nem jár érte nyugdajellátás.
Elnézést ha valakit kihagytam volna!
A Fiszes/KDNP-s politikusokról si érdekes tanulmányt lehetne írni, de ehhez már késő van!