micronodulus Creative Commons License 2014.01.16 0 0 703

Sziasztok!

Kérlek segítsetek a következőben: van egy Sony Bravia tv (42W650), amit laptophoz csatlakoztattam HDMI-vel, mert szeretnék filmeket lejátszani a tv-n keresztül. A probléma a felbontásban van. A laptop felbontása 1366x768, a tv-é 1920x1080 lenne. A képernyőfelbontás beállításánál a képernyő tartalmának másolásával az történik, hogy a tv-n ugyanakkora felbontásban jelenik meg a kép, mint a laptopon, vagyis jóval kisebben, mint a tv mérete. A képernyő kiterjesztése sem megoldás, mert akkor két monitorom lesz, és a tv képernyőjén nem az történik, ami a laptopén. A laptop AMD Vision Control Center-jében be tudom állítani az asztal tulajdonságoknál, hogy az asztal terület "HDTV 720p"-ként jelenjen meg, így a laptop képe teljes méretben jelenik meg a tv-n is. Ebben az esetben viszont nemcsak a laptop képminősége romlik, de a Windows8 videólejátszója el sem indítja a videó lejátszását a rossz felbonás miatt.

USB-ről sem tudom lejátszani a videót, mert a tv ezt a fájlformátumot nem támogatja (USB-ről hang van, kép nincs).

Mi a megoldás erre?