badmad Creative Commons License 2014.01.15 0 0 411

Az ebay olcsóbb az amazonnál, igaz, sok esetben lassabb is. Nálam az szokott lenni, ha azonnal (1-2 héten belül kell valami, akkor bemegyek egy itthoni boltba (myactioncam többnyire) és megveszem. Ha csak nézelődök az ebay-en és vmi megtetszik, akkor általában ráér, mire onnan megjön. Viszont cserébe olcsó.

A gopro felvétele nagy fps-nél eleve egy adott sebességű lassítást tesz lehetővé, ha a gopro alkalmazással kibontod a slowmo klippeket. Vagyis az 50fps az pont fele sebességet jelent. A progi is pont dupla hosszú klippet készít neked, persze ezt is tudod állítani a konvertálás során, de ugye mindig az adja a legjobb képet, amit felvételnél beállítasz, minden más esetben interpolál, vagy kihagy képeket belőle.

Ezt tudod belevágni a normál sebességű klippedbe. Optimális esetben (Premier és FinalCutPro használata esetén biztosan, a Vegasban nem vagyok 100%ig biztos) maga a vágóprogi is meg tudja csinálni neked ezt a lassítást. Viszont szinte minden programban van lehetőség arra, hogy egy klippen belül trackpontok/markerek felhasználásával a 100%-ról fokozatosan lassítson/gyorsítson a kívánt értékre és vissza. A jobb programok ezt az magas fps-es felvételek segítségével szépen meg is oldják (sajnos az AVID még mindig nem tudja), de működik nem nagy fps-es felvételek esetén is, csak ilyenkor interpolál, vagyis a 2 egymást követő kockából kiszámol egy/több köztes, de valóságban nem rögzített kockát. Az egyszerűbb lassításoknál csupán megismétli az adott képkockát, ezzel érve el lassítás érzést. Ha lesz egy kis időm, majd csinálok nektek egy demo-t, az AVID-ben van pár method a lassítások kiszámolására, eléggé látható a különbség, pláne a nagy fps-es lassításhoz képest.

De igazából nekem nem nagyon hiányzik ez a funkció, én magam is csak belevágom az eleve lelassított részletet a normál mögé és így is működik, legalábbis engem nem zavar az ugrás.

Ebben van bőven ilyen vágás:

Előzmény: Mendoza (410)