:) Múltidő !
( A kis vörös kakas ! )
...kamaszkorunk kedvelt szórakozása volt a kakasviadal ! A suliban kisorsoltuk a párosításokat és hazatérve ledobtuk a táskát, hónunk alá a kakast és mentünk a küzdőtérre,
Történt, Hogy kedvenc kakasommal " Gyurikával" ( Sárkányölő St. Györgyről kapta a nevét :) igyekeztem a viadal színhelyére...amikor látjuk ám, hogy a tőlünk pár házzal odébb lévő kertben, egy nemrég idekerült menyecske, kecsesen hajladozva szedi fel a kruplit. Körülötte a tyúkjai bogarásztak, köztük egy tiszta fehér is. Mifelénk nagyon ritka volt és így, mint a nap felettünk, mi is megálltunk bámulni a csodát !
Közben, hogy Gyurika is jól lássa felállítottam a kerítés tetejére. Ekkor a fehér tyúk megszaladt valami bogár után...amit Gyurika, amolyan szerelmi incselkedésnek vélt. Kiszakította magát a kezemből és lelógó szárnyakkal futás a fehér után...akit aztán rövid kergetés után le is "birkózott" pont a menyecske orra előtt.
Az meglepetten nézett körül, honnan kerülhetett oda az a francos kakas, amikor megpillantott engem, amint elálló fülekkel, tátott szájjal bámultam a kert felé. Gyorsan ócsúdtam :
- Csókolom ! a kakas az enyém, mindjárt beugrok a kerítésen és megfogom !
- Csak ne ugrálj te sehova- jött a határozott válaz- majd elrendezem a sorsát.
Azzal szakszerűen elkapta Gyurika grabancát és kipirult arccal hozta a kerítéshez.
- Nesze- adta át, egy kedélyesnek tűnő de olyan igazi fülcsendítő nyakleves kiséretében.
- Ezt azért kaptad, mert, ahogy látom nagyon egy srófra jár az agyatok !
( Pedig még azt sem tudtam mi az a "srófra járás" !:)