ez-Ben Creative Commons License 2014.01.13 0 0 1265

:)                                        A nap kérdése ?

A képeket nézegetve, nemegyszer mondjuk -jaj de szép madár- tetszésünknek hangot adva.

Felerülhet a kérdés, hogy madaraink hasonló szimpátiával viseltetnek-e, egy-egy kiválasztott

ember társunkhoz. Pl. a tyúkudvar új jércéi közül, nem-e kárálhatja valamalyik a társának mondva : nekem bizony Dudi11 tetszik a családtagok közül a legjobban ( helyesen írva és mondva :) nekem meg a szomszéd Alex felelheti a másik.

Pár éve olvastam egy érdekes történetet egy másik topikon. Egy Lány mesélte, hogy látogatást tett a pesti állatkertben. Amikor belépett a madárházba egy zöldes valami repült el mellette és olyan fájdalmat érzett, mintha kihúzták volna egy hajszálát. Az eset többször is megismétlődött és kiderült, hogy egy szövőmadár éppen az Ő hajából kivánta megépíteni a fészkét. A sok látogató közül kiválasztva a számára legszimpatikusabbat. A Lánynak jó szíve volt és hagyta a madarat ezen tevékenységének gyakorlásában. Olyannyira, hogy mire végigsétált a termen a madárka szinte félig már megszőtte a fészkét !

Mivel kép is készült róla, megállapitható volt, hogy a Lány egyedien szép hajjal rendelkezett.

( Nemcsak a madárka szemszögéből nézve :)