patrik75 Creative Commons License 2014.01.09 0 0 6211

Ne hagyd. Pl. írj valami konkrétumot. Az, hogy 18 több mint 9 az hitkérdés? Erre gondolok:

"bent 23 C°, 50% ...  9 g/kg

kint 28 C°, 70% ... 18 g/kg"

Azt hiszem nem az ehcs működése a kérdés: ha különbség van, működik. Mi valójában arról vitázunk, hogy Magyarországon milyen gyakori a nagy páratartalom (milyen gyakori és mekkora a különbség). Bár szerintem ez sem lehet hosszú vitatéma. Szerintem gyakorta van különbség. Megköszönném, ha ránéznétek egy statisztikára, én itt néztem: http://www.amsz.hu/eszleles/static_charts/

Nagyjából magam ismételném, felvetéseitekre korábbi hzszekben ott a válasz. Nem, nem állítotottam hogy egész nyáron szárít. Azt állítom hogy akkor szárít amikor a legjoban kell: amikor kint gyorsan felszökik a pára (eső). Igen, ez ritkán van, de ilyenkor a legrosszabb a komfortérzet és az ehcs ezen segíthet. Nem, nem állítottam h az ehcs. től a lakáslevegő szárazabb lesz a bejövő levegőnél. Azt mondtam h ehcs-val kevesebb pára jön az épületbe mint normállal. Nem ugyanaz!

Eddig egyetlen tényadat sem hangzott el részetektől, csak a bullshit, hogy hiszékeny vagyok, meg csodaszernek hiszem, meg h bedőltem a reklámszövegnek, stb. Mellőzzük ezeket a dumákat ha kérhetném. 

Előzmény: Takyka! (6201)