Kulicz Creative Commons License 2014.01.07 0 0 31

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

Én gyakorlatilag minden szőlőtőkémnél hagyok biztosítócsapot és másoknak is ezt javaslom. Talán már leírtam, hogy nem csak a fagyveszély miatt. Azt írod, hogy 1-2-3 évesek az oltványaid. Nekem van olyan csemegeszőlő tőkém, melynek a 12 év alatt már kétszer le kellett cserélnem, a biztosítócsap segítségével. Képtelen voltam úgy metszeni, hogy ne magasodjon fel, de teremjen is. Van olyan tőkém is jónéhány, amelynél 25 év alatt egyszer sem kellet ugyanezt megtenni és olyan vastag a törzsük, mint egy fiatal gyümölcsfának, de a fagycsap ott van minden évben a tövénél, minden eshetőségre.  Mindezekről egész csomó képem és szkennelt rajzom van egyébként, csak időm nincs mindíg.

Gratulálok a fajtáidhoz, Bolgár rezi és az utolsó négy nekem nincs, sok más azonban igen. Lehet, hogy csalódást okozok a tanácsommal, de én valamennyi fajtát biztosítanám. A csemegeszőlők általában fagyérzékenyebbek a borszőlőknél, én viszont a borszőlőimnél is hasonlóan járok el.

Ezt a törzset pl.sajnos már le kellett váltanom, nagyon felmagasodott az évek folyamán.

A szőlő topikot továbbra is figyelemmel kísérem természetesen, semmi bajom vele, ott is megtalálsz.

Előzmény: kisannar (30)