szilvatövis Creative Commons License 2014.01.07 0 0 1554

Bocs. Megértem azt a logikát is ami az éves elszámolás ellen szól, de nem értek egyet vele.

Szerintem amíg kicsi a részarány ez a jó módszer. Most még nem baj ha jól jár aki nyáron megtermeli a téli villanyát, annyival is kevesebb szenet, fát, gázt pöfékel el.

Most még senkinek nem árt vele, de segít a környezet megóvásában. Későb változnak majd a feltételek, ha terhes lesz a rendszer számára.

Az (elszámolási) helyzet olyan torzításokat termelt, hogy a felhasználók számára eltűnt a napelemek legalapvetőbb jellemzője, az azonnali felhasználás ökölszabálya.

Szerintem ez nem ökölszabály, hanem fogyatékosság. Az a cél, hogy eltűnjön az azonnali felhasználás kényszere amíg lehet a termelés opimalizálásával, átütemezésével, később tárolók rendszerbe iktatásával.

Nem tartom torzításnak, hogy időben szétválik a termelés és a fogyasztás, hanem lehetőségnek amit ki kell használni, most még -szerintem- nem mások kárára történik.

(Én nagyon jónak tartom a rendszered, mindig drukkoltam neked, de úgy érzem kicsit csapdába ejtette a gondolkodásod.)

Előzmény: zWatt (1553)