manta-z Creative Commons License 2014.01.06 0 0 10

100%-on is lehet hajtani megfelelő hűtéssel. Mire elérné az élettartam végét amúgy is elavul olyan hihetetlen nagy ezen iparág fejlődése.

A hatásfok lm/w annál jobban romlik minél inkább közeledünk a LED maximális teljesítményéhez. Többek között ezért is fényesebb a 100W-os LED 10W-on hajtva. Mint a 10W-os 10W-on hajtva.  

A felvett teljesítmény sem korrekt mérőszám hiszen a lámpában lévő kapcsolóüzemű áramgenerátornak is van hatásfoka mely felépítéstől függően 70-95% között lehet továbbá a ledeknek is van hatásfoka lumen/watt, milyen arányban lesz fény a betáplált villamos teljesítményből. 

Összességében a fényáram (lumen) vagy fényerő (lux) számít minden más adat csak süketelés. Ha ez megvan a fényerőből és a felvett teljesítményből lehet kiszámolni a lámpa hatásfokát lumen/watt. Manapság piros/kék ledes lámpából nem vennék olyat melynek a hatásfoka nem éri el legalább a 60lm/wattot. 

Kínai lámpából nekem is van pár mely tartlmaz piros és sötétvörös ledeket olyannal viszont nem találkoztam amiben gyárilag királykék lett volna. 

Előzmény: Lacika71 (9)