Lacika71 Creative Commons License 2014.01.05 0 0 9

A válaszom manta-z-nek a paradicsomba...

Ezt simán megteszik a kínaiak bármivel. Egyébbként a piros ledből az 1W-os csak 0.7W és a 3W-os csak 2.1W és mint tudjuk a ledet nem illik csak 80%-on hajtani maximum,ez a hosszú ledélet és a jó hatásfoktitka. Végeztem egy összehasonlítást egy 10W-os és egy 100W-os leddel,mindkettőt 10W-al hajtva. Nagyon meglepő módon a 100-as lednek legalább kétszeres fényereje van,annyival jobb a hatásfoka.

Amiért ez a topikot nyitottam és elkezdtem foglalkozni a ledes növényvilágítással a két kapható véglet és szinte nincs középút. Sőt a legtöbbször még az igazi gagyit is nagyon borsos áron mérik. A másik véglet főleg az usa-ban van. Ott csak vérprofi cuccokat árulnak (tisztelet a ritka kivételnek) méregdrágán,mindenféle extra funkcióval és szabályozási és vezérlési lehetőségekkel. Onnan lehet felismerni,hogy 3 év garancia van rá és a valós felvett teljesítmény van ráírva. Az a biznisz mostanába nagyon felpörgött a hirtelen legalizáció miatt,őrült iparág alakult hirtelen a semmiből. Viszont nagyon jó ötleteket lehet meríteni ezekből és láttam nem egy összehasonlító mérést mindenféle műszerrel. A fő gond a fényspektrométernél kezdődik,itt szoktak elvérezni az olcsóbb lámpák. Lassan alakulnak az én lámpáim is,nemsokára teszek fel képeket róla.