djuice Creative Commons License 2014.01.03 0 0 1461

No gyorsan összegzem amit már egyszer próbáltam leírni...
Szóval összetett kissé a gond, mert driver telepítési hibára gondolok. Egy haverom új Steinberg UR22-es interfacét próbáltam segíteni neki beállítani, de fura volt hogy a hamar felment driver semmi láthatóbb változást nem hozott, pl. nem rakott ki kezelő felületet a driver finomhangolására stb. XP hangerőszabályzó v. lejátszásvezérlő ablaka ami megmaradt viszont jócskán átalakult! Mindössze 3 poti van lejátszáshoz, CD hangerő, fő kimenet hangereje és SW alkalmazás v. hanghullám, most hirtelen nem emlékszem. A felvételi opció rádiógombja teljesen inaktív, tehát nem lehet se mikrofont, se bemeneteket megjelölni felvételre.
Beállítottam a vezérlőpultban az UR22 drivert lejátszáshoz és felvételhez, majd midi eszköznek is, ami szintén ugye hiányzott a hangerő kezelő ablakról, szemben mint ahogy akár alaplapi kártyáknál is ilyesmi megjelenik.
Mediaplayerrel próbáltunk lejátszani wavot, mp3-at hogy van-e hangunk és nem szólt semmi. Akkor a MP beállításainál kierőltettem az UR22 direct show vagy milyen nevű driverét, úgy már volt hang legalább...

Mivel szűzen telepített XP-n próbálkoztunk, gyorsan dobtam egy VST Hostot egy SFZ samplerrel és soundfonttal a gépre, megnézni mit csinál úgy a cucc. Ment, szólt alapértelmezett audio eszközök beállítással, de a Host audio beállításánál 512 sample buffer méretet engedélyezett és mást nem. Ez kicsit soknak tűnik ennél a dedikált interfacenél számomra ezért akartam mérni és mivel a fentebb leírt problémák jelentkeztek, vmi driver hibára gondolok, főleg a hiányos lejátszásvezérlő kapcsán.
???

Előzmény: MidiTom (1456)