Én úgy kerültem ebbe a projektbe, mint Pilátus a krédóba, vagy még úgyse. Valahogy szerencsésen, kívülről csöppentem bele, és most van egy szép órám: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=124890745&t=9131455
DE!
Elvittem egyik kedvenc órásomhoz, hogy belenézzek, mit is vettem. A következők derültek ki:
- Van egy szép formájú ezüst tok, ami nagyjából kéthetente beoxidálódik, mert vagy gyenge ezüst, vagy csak úgy. Megoldás: le kellene ródiumoztatni.
- Van benne egy átlagos szerkezet, ami lassan szervíz után kiált.
- Van rajta egy acél korona, ami nem illik az ezüst tokhoz, és nem is szép.
- A legnagyobb baj: maga a szerkezet úgy van beletákolva a tokba, hogy a felhúzótengely szorul, mert orosz órákat megszégyenítően gyalázatosan lett összefércelve a tok és a szerkezet. A tokban alul marási sorják és POLÍRPASZTA MARADVÁNYOK! Ezt a hibát NEM LEHET KIJAVÍTANI, CSAK A KORONAFURAT BETÖMÉSÉVEL, ÉS ÚJRAFÚRÁSÁVAL. Ez magyarul azt jelenti: soha.
- A számlap mis nagyon szép, ezt el kell ismerni.
Összességében egy nagyon szép órám van, amibe JOBB NEM BELENÉZNI, ÉS/VAGY BELEGONDOLONI, MILYEN AMATŐR KÖVETTE EL...
Tehát felmerül a kérdés, mi történt valójában?
Válasz: túl olcsón lett kikalkulálva a munka, és aki megcsinálta, jobb lenne, ha visszaadná az iparengedélyét.
Az ilyen nem mester, mesterlevelet ezért nem mondok. Én magam törném le a kezét, ha elém kerülne.
Megoldás:
Olyanra kell bízni egy ilyen munkát, aki ért is hozzá, és nem gányolja szét az ilyet. És ezt meg is kell fizetni! Úgy látszik ma Magyarországon annyi pénz, ami rendelkezésre áll(t) erre, nem elég. Szaré' szart kapsz...
Összességében, nézve ezt a heroikus küzdelmet, nekem az jön le, hogy Magyarország az itteni know-how-val és emberanyaggal, valamint a szokásos "vegyünk olcsón valamit" mentalitással nem képes előállítani még egy ilyen tokozást sem normális minőségben.
Le kell vonni a konzekvenciákat...