Szevasztok.
leírom ide hátha tanul belőle valaki.
berlingo 1.6 HDI
a hátsó csomagtér világításom néha szarakodott amikor átkapcsoltam ajtónyitásró gyujtás állásba.ilyenkor zárlatot csinállt és ki ment a bizti.de mindíg csak a jobb hátsó.egyszer amikor a babakocsit ragtam be(persze kinyitva) a fogantyúja hozzá ért és átkapcsolt és persze megint zárlat.na bizti kicserélve megyek hátra hogy a lámpát is megnézzem,kapcsolom erre elkezd füstölni.húúú... gyorsan kikaptam a helyéről csatlakozó leszed na ezt megúsztam.még jó
hogy nem az asszony ment vele mert akkor füstöl az autó is.összeégtek belül a lemezek.na gondolom majd veszek valami bontottat.
na ezután kezdődtek az izgalmak.
bizti csere ellenére nincs belső világítás se ajtónyitáskor se amikor kulcsal nyitod a központi zárat és indításkor kattog a központi zár meg eltünik a müszer világítás.
villamos ember kideríti nincs vezeték elégve,központi zár.. minden ok "csak" a BSI-ben ment el valami.szemeim előtt megjelent egy szép nagy összeg mennyibe kerülhet az a BSI.
továbbküldött máshoz hogy nézessem meg vele hátha.
megnézte,megoldotta!
"csak"alkatrészt kellett (ha jól emlékszem végfok)cserélni benne
+ újra programozni a BSI-t
45.000Ft
pár nap múlva megint elkezd a központi zár vissza beszélni és a kijelző is elsötétül indításnál, franko kidobott pénz vot?
1 hét múlva amikor reggel kezdődtek a nagyon hidegek nem indult az autó,tipikus aksi lemerülés jelenség:nyektet és közben villog a tompított meg az irányjelző.irány autósbolt haver.megméri az aksit:az indítóáram 240A(a640A helyett)aksi csere:22.000Ft
azóta mindek OK.rájöttem miért volt olyan érzésem mintha nehezebben indulna az autó :)
TANULSÁG:1.ha szarakodik a belső világítás azonnal nézd meg belül az érintkezőket2.nem kell rögtön BSI-t venni hátha valaki megjavítja3.ha az az érzésed gyenge az aksi méresd meg indítóáramra
szevasztok