Siphersh Creative Commons License 2013.12.30 0 0 112

Az eddig nekem nem volt meg, hogy szerinted szubjektíve biztos az jön a bűvésznek, hogy megfullad. És akkor ha a Riker helyében lennél? Ott mind a kettő másolat. Ott akkor Riker számára szubjektíve vége létélménynek? Mert  ha beszállsz a transzporterbe, akkor olyanra ne számíts, hogy szubjektíve kijössz a túloldalon, mert olyan nem lesz? És akkor a mind-uploading is csak egy nagy önámítás lesz?  Ez nekem új. Nagyon érdekes.

"szubjektív élmény szubjektív folytatólagossága:
   eredeti --> ülök egy szobában, és nem történik semmi.

másolat --> ülök egy szobában, majd hirtelen megváltozik körülöttem a berendezés"

Azt nem értem, hogy a másolat számára hogyan lehet ez a szubjektív élmény. A megkettőződés előtt a másolat még nem létezik. Azt mondod, hogy nincsen szubjektív elágazás, és ezt úgy illusztrálod, hogy a másolat szubjektív élményfolyamát meghosszabítod a megkettőződést megelőző élményekre. Jól mondom?

Tehát valahogy lélekben már eleve jelen van a másolat, de nem a saját testében, hanem az eredeti példány testében, és ezért nem a másolat az, "aki ezt éppen kérdezi", hanem az eredeti?

Vagy hogyan kell azt elképzelni, hogy a másolatnak a megkettőződés előtt is vannak élményei?

Előzmény: Törölt nick (111)