MZ/Y Creative Commons License 2013.12.30 0 0 2458

A 80% nagyon sok - nemcsak a falnak, nektek is, 50% körüli az ajánlott. Penész nélkül is egészségtelen lenne ez a szint.

Tehát szellőztetni ezerrel, akármennyi is lesz a fűtésszámla (tudom, könnyű mondani...), de az egészségetek megy rá.

Eleinte rengeteget kell szellőztetni, mert mindenetek, ruha, ágy, minden tele van párával. Ha már kezdenek azok is párátlanodni (hogy hülyén írjam), akkor kevesebb is elég. A hőmérsékletet érdemes lenne fentebb vinni, mert csökkenti a párakicsapódást. Tudom, ez még több kiadás...

Ha ez még nem elég (márpedig nem fogtok tudni mindig szellőztetni, bár ha nem vagytok otthon, akkor nem is termelődik annyi pára), akkor jön a páracsökkentés. Lehet az itt írt valamelyik páramentesítő, sokat fogyaszt, de hatékony és valamennyit fűt is. (Öröm az ürömben.) Vag lehet a szintén lentebb írt Marley hőcserélős szellőztető, ez valamennyit "megment" a kiszellőztetett melegből. Nekem ugyan nem tetszett, hogy nem lehet teljesen lezárni (kívülről talán, nem emlékszem), de valamennyi légcserére mindig szükség van, akár jól is jöhet. Csak hang és szagszigetelésileg nem tudom, mennyi hátránya van ennek.

Aztán vannak ilyenek, hogy ha sokat mostok, akkor vagy a páramentesítő géppel egy kis helyiségbe bezárod a teregetett ruhát, így a párát a gép összegyűjti, nem a levegőt terheled. Erre jobb (de jelentősen drágább) megoldás egy szárítógép.

Esetleg a céggel lehetne alkudni, hogy - már persze ha fizettek érte - Te beruházol, de a lakás bérleti díját nem kell fizetned, míg le nem ketyeg a beruházásod.

Jut eszembe, ha véletlenül sok növényed lenne, akkor azoktól meg kellene szabadulnotok...

Írj, mire juttok. A pára durva csökkentését érd el minél előbb, de azért ne úgy, hogy 80%-ról rögtön leviszed 40%-ra, a fene tudja, a házban mi van, ami nem örülne neki.

Előzmény: pepe977 (2453)