kukac1001 Creative Commons License 2013.12.30 0 0 1615

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

Üdv. Mindenkinek !
10db Tsunami csemetét szeretnék venni tavaszi ültetésre. A segítségeteket kérem hogy
hol tudnám beszerezni.Elvileg már megvolt gyakorlatilag nem kaptam meg.Röviden a tanulság kedvéért:

Rendeltem a Palesitstől 150db csemetét.Többszöri egyeztetés után írásban megrendeltem amit írásban

vissza is igazolt.(szept elején)Sokszori telefonos egyeztetés után dec.04.-én Fiam ment az áruért.Indulás előtti nap még egyszer telefonon egyeztettem hogy ne induljunk el hiába.Személyesen Palesits Úr vette ahívásomat és megnyugtatott hogy mehetünk mert összekészítették az árut. Megkérdeztem hogy minden rendben van-e. Igen volt a válasz.

Másnap délben hívtam a fiamat hogy mi a helyzet.Másfél órája vár mert semmi nem volt előkészítve mondta és érezhetően nem volt nyugodt a hangja.Az eredmény : 150db helyett 92db- ot sikerült elhozni úgy hogy 6-7.telefon után már csak azt tudtam mondani hogy hozd ami van és gyere haza.

Volt benne olyan is amit Én rendeltem a minőség is nagyon változó volt, volt jó is közte.Azt hogy mi milyen alanyon van nem is tudom mert a jelöléseken legtöbb helyen alkoholos filc-el csak a fajta volt feltüntetve. Pontosítok, volt az OrangeReden megfelelő jelölés mely szerint az oltvány a Kertészeti Egyetem végezte de az alanyra itt sem volt utalás.(amit Én rendeltem: OrangeRed wavit alanyon 5+-os import a Plantextől)A 18db fa párosítással készült, magasságuk 0,5-0,7m között volt nem egy virulens szaporítóanyag az biztos de majd meglátjuk.

Tovább nem is mondom mert ha Én megyek a fákért biztos semmit nem hozok de szegény Fiam nem ért hozzá hát hozta amit tudott(kapott).

Az örömteli ültetésről már szó sem lehetett helyette elég gyászos munka lett a szórakozásból.

Izgalmas tavasz elé nézek ezek után de szeretném hogy legelább 10db szép tsunamit tudjak ültetni!

Egyébként a történtektől romokban heverek mérgemben mondtam az Ügyvédemnek hogy pereljük be de folyamatosan próbál lebeszélni.(biztos nem akar 3 évig Albertirsára járni egy "tyúkper" miatt Mosonmagyaróvárról)Pedig ezek szerint ráférne a faikolákra egy kis figyelmeztetés!

Nem ragozom tovább pedig még lehetne,iszok egy kis vilmoskörtét és megyek aludni hátha boldog

tavaszi faültetésről álmodok!

Jóészakát:Kukac1001