Soká
2013.12.28
|
|
0 0
42929
|
Ez gyakorta visszatérő kérdés :) és a konklúzió általában az, hogy ha számít a minőség, akkor két külön géppel kell megoldanod a két feladatot.
Az viszont talán igaz (legalábbis nekem mintha ez lenne a tapasztalatom, hogy a fényképezőgép még mindig jobb videót készít, mint amilyen állóképet a videokamera tud produkálni. Persze itt jön az, hogy milyen árkategóriájú gépről is beszélünk? Sajnos konkrét tippem nincs, mert nem ismerem jól a felhozatalt (tükörreflexesben vagyok érdekelt inkább) annyit viszont látatlanban tudok mondani neked, hogy tartsd szem előtt a minél nagyobb fizikai méretű szenzort. Ez a jó képminőség egyik kulcsa. A pixelek számával tehát ne nagyon foglalkozz, ma már minden gépnek a kelleténél is nagyobb a felbontása. Viszont a nagyobb szenzorméret erőteljesen leszűkíti a választékot és ezzel együtt megnyomja a gép árát is. Valószinűsítem, hogy egy olyan gép, amivel fotózni és videózni is egyaránt jól tudsz, ugyanannyiba kerül majd, mint egy külön fényképezőgép és kamera. |
Előzmény: zsuri (42928)
|
|