zsuri Creative Commons License 2013.12.28 0 0 42928

Sziasztok!

Lehet, hogy a kérdésemmel együtt azonnal repülök innen :-), de gondoltam itt is felteszem, nem csak a fotózási részlegben. Haldoklik a régi Sony miniDV kameránk és mivel az utóbbi időben nem csináltunk vele túl sok felvételt (kb. 1kazetta / félév) arra gondoltam hátha egy készülékkel le tudnám fedni a fotózás/videózás témakört. Ez elég praktikus lenne, sokszor volt olyan hogy pont a másik készülék jó lett volna, ha ott van, illetve hogy azért nem videóztam, mert a fényképező mellett nem volt kedvem a kamerát is cipelni. Mivel többet fotózok inkább fényképezőgépre gondoltam (bár az sem teljesen kizárt, hogy videokamera ami normális állóképet tud készíteni). Szóval a kérdésem az lenne, hogy esetleg tudnátok-e ajánlani olyan fényképezőt, aminek a video képességei az "elfogadható" kategóriába esnek. Hogy mi is számomra az elfogadható kategória? Nincsenek túl nagy igényeim, családi videókat készítek, viszont azt HD tévén nézzük vissza ezért egy csendes szobában nagy tévén sem kellene túlzottan lelombozónak lennie. Tehát:

- azért legyen minimum 28-200mm zoom átfogás (ha több az jobb)

- normális képstabilizátor

- sötétben sem túl zajos HD felbontású kép

- zoomolás felvétel alatt

- viszonylag gyorsan fókuszt találjon a zoomolás után is

- félhomályban is működő autofókusz

- a zoom-motor hangja ne legyen zavaró

Ja, nem cserélhető objektíves gépre gondoltam. Ha nem találok ilyet akkor marad a külön videokamera.