advocatusdiaboli Creative Commons License 2013.12.28 0 0 636

A fedezetet papíron és elvileg bárminek biztosítani lehet - ameddig az nem haladja meg önmagában a GDP 100%-át, mert onnantól már matematikailag sem megy a történet...

Azonban te csak az FNA-ra fel akarnád osztani nagyjából a GDP felét, és még ezen felül kellene biztosítani az ország működését, a közszolgáltatásokat, kifizetni az importszámlákat, az anyagköltségeket - és mellesleg persze még gazdaságilag fejlődni, versenyképesnek lenni...

Amit te akarsz, az a szocializmus csúcsidőszakát is meghaladó redisztribúciót jelentene kapásból. Miközben már az is kipróbáltan szétcsapott, végül földre küldött minden gazdaságot.

Teljesen szimplán hadikommunizmust szeretnél, eleve csak erőszakkal lehetne behajtani a hagymázod fedezéséhez szükséges, a racionális és rentábilis működést az üzleti szférában messzemenően ellehetetlenítő méretű adókat hozzá.

Nem vagy sem képes, sem hajlandó ezzel szembenézni - voltaképpen ezt magad is elismerted, mikor kibökted, hogy először is vezessük be, aztán gondolkodjunk a részleteken...

Bocsika, de így egy óvodás gondolkodik, de még azokból is csak az éretlenebb fajta... Valójában fingod sincs, mi lenne a következménye a lépéseidnek, sőt, ez igazándiból nem is érdekel, csak a mániádat kergeted, a többi számodra érdektelen...

Bárhogy is ragozom, egy de facto abnormis állapot, amit előadsz... Tudod, én valóban vállalkozó vagyok, valódi céggel, valódi alkalmazottakkal, valódi mérnöki diplomákkal - és ha van egy ötletem, akkor előbb mindig nekiállok végigszámolni... Te meg belevágsz, aztán majd lesz, ahogy lesz..?.. És így akarnád a világot, a társadalmat, a gazdaságot is irányítani?

A magadfajtáknak köszönhetjük PolPotot, a Kimeket, Mao nagy ugrását meg a Kulturális Forradalmat - az előre sosem gondolkodó idealista erőszakos akarnokságot, amibe vagy százmillióan haltak bele a XX. században... Köszi, kísérletezz talán saját magadon, és ha bevált, gyere vissza, addig coki...

Előzmény: zsupuzsóka (633)