Sziasztok!!
Azzal fordulok hozzátok hogy véleményt mondjatok a problémámról illetve megoldást találjak rá! Mostanába sokat olvastam a témáról.
Röviden: A lakásban 18-20 fok van átlagosan, minden nyillászáró tökéletesen zár(mint kiderült ez rossz). Társasház, 5cm szigeteléssel, földszinti lakás 3 oldalról a természt 1 oldalon meg szomszéd, de ő nem lakik it és nem is fűt, pince van a lakás alatt ami 15-16 fokos.
Az északi falon lévö szoba a legsiralmasabb(gyerekszoba). Mikor megkezdödik a fűtési szezon minden ablakon a lakásban folyik a viz, majd le a falakon. A gyerekszobában 50cm sávban penészesedünk a legjobban, a padló 10-15cm sáv folyamatosan vizes. A bejárati ajtón folyamatosan folyik a viz oly mértékben hogy tócsa van alatta és penészes az ajtó. Az egész lakásban a dohos szagot lehet érzni és még a szekrényekben meg az ágyneműtartóban is.
Szkeptikus vagyok kicsit ezzekkel a gépekkel kapcsolatban. kölcsön kértem egy kis teljesitményüt amire a következö volt ráirva 300ml>15fok. Nekem kicsit kevés az a viz menyiség amit összeszedet eddig olyan 30 óra után kb 2,5-3dl.(18-19fok) Ki szeretnék próbálni egy nagyob teljesitményű készüléket de kicsit drága ahoz hogy "mi van akkor ha?!"
Én egy TROTEC TTK 100E-t néztem ki, azért erre jutott a választás mert 110m2 használható (86m2 a lakásom), digitális kijelző amin pontosan látom illetve beállithatom a pontos párataralmat. Valakinek van e véleménye erröl a készülékről, vag mit ajánlanátok egy ilyen lakásba.
Köszönöm hogy elolvatátok és véleményezitek.
Tisztelettel: Tibor