Könnyen lehet, hogy másokat is érinthet a Ferihegyen tegnap tapasztalt parkolási történet.
-------
Tisztelt Repülőtéri Igazgatóság!
Súlyos sérelem ért a reptéri parkolás kapcsán.
Arról bőven lehetett olvasni, amikor a reptéri parkolást drasztikusan megdrágították, amikor az érkezési és indulási peronon 5 perc lett ingyenes, az alsó parkolóban pedig 10 perc.
Arról már nem olvastam a médiában, hogy az alsó parkolóban napi kétszeri alkalommal volt csak érvényben az ingyenes 10 perc.
Mindezek ismeretében 2013. december 24-én délután bevittem a fiamat az érkezési peronra, hogy megvárja a vendéget és azonnal kihajtottam. Beálltam lent a parkolóba, de gyanús volt, hogy megváltozott parkolókártya, már nem láttam rajta a belépés idejét. Odamentem az információs konténerhez, ahol mondták, hogy most már csak 5 perc ingyenes az alsó parkolóban is. Még sikerült azon az időn belül ingyen kimennem. Elhajtottam a vcsési bevásárlóközpont parkolójáig.
Amikor megérkezett a vendég, telefonjelzésre visszamentem az érkezési peronra és percek alatt már a kijárati sorompónál is voltunk, ami nem engedett ki fizetés nélkül. Nem értettem, mi történt, hiszen öt percen belül voltunk. A parkolójegy-automata azt írta ki, hogy fizessek 2000 forintot. A csarnokban találtam egy belső telefont, amin a diszpécser azt kérdezte, hogy nem harmadszor hajtottam-e be? Mondtam, hogy nem, hiszen egyszer kiraktam a fiamat, a végén pedig felvettem őt a vendéggel.
A diszpécser látta a számítógépén, hogy az autómmal 16:24-kor ment be és 16:28-kor akartam kimenni, tehát valóban 5 percen belül voltam. Azt tanácsolta, hogy menjek le az alsó parkolóban lévő információs épülethez. Mivel nem akartam a vendéget váratni addig, amíg a távoli irodát felkeresem, bedobtam a 2000 forintot.
Ezt a jogtalanul kirótt összeget visszakövetelem, ezért kérem átutalni a bankszámlámra.
---------
Valószínűleg az lesz a válasz, hogy az alsó parkolóban töltött pár perces parkolás miatt a számítógép már harmadszori igénybevételt érzékelt és ezért volt a tetemes büntetés az összesen 11 perc parkolásért. Lehet, hogy minderről a sorompónál kitett apró betűs és kb. 30 soros (!) tájékoztatótábla említést tesz, de érdekelne, hogy mi lenne, ha jegyhúzás előtt ezt az autósok alaposan végigolvasnák...