krizsi_l
2013.12.23
|
|
0 0
286
|
Elég száraz valami szósz nélkül, így jól jön a hús és a zöldségek kisült szaftja. Finom szósz készíthető belőle az alanti módszerrel.
Szívesen írok más egyszerű mártást is ami nagyon jó vadakhoz, többeknek volt már hozzá szerencséje némely topiktalin.
Áfonya mártás: aszalt vörös áfonyát beáztatunk fele vörösbor fele víz keverékbe. Egy kis ázás után letesszük a tűzre, forraljuk míg az aszalék teljesen felpuhul, a bor nem lóg ki az ízekből. Ízlés szerinti cukorral édesítjük, citromlével savanyítjuk. Jót tesz neki az egyébként minden másra alkalmatlan bolti áfonya lekvár cukor helyett.
Más világ gyümölccsel, nem mindenki szereti. |
Előzmény: Jolida (285)
|
|