Dreamer Creative Commons License 2013.12.19 0 0 2440

Csak érdekesség miatt, keveset vagyunk otthon, és ha otthon vagyunk vagy elfelejtjük, vagy mittomén, de keveset szellőztetünk.

Átalában 20-22 fok szokott lenni a szobahőmérséklet.

Elmúlt évben penészedgettünk, plusz a szekrényben a ruháknak nagyon "állott szaga" volt. Tavasszal vettem egy páramentesítőt, de az leeszik a hajam (legalábbis úgy gondolom).

Aztán nyár végén az előszobába vágtam egy likat a falba (közvetlen a fürdő mellé), és belé helyeztem egy 12cm-es 12v-os ventit (elméletben 60m3/h) (másik végére egy gravitációs zsalut).

Nos az, a nap kb 18 órájában húzza ki a levegőt (meleget is :( ). Az ablak műanyag, de van rajta automata szellőző.

Addig fejmagasságban volt 60% a páratartalom (azt gondoltam de faja), most 80 cm magasan 53-55% (ugyanazzal a kütyüvel mérve).

A párátlanító, csak akkor indul be, ha mosás utáni teregetés van. Eddgi a ruhák is jól érzik magukat.

Igazándiból, sajnos nagyon pazarló ez a megoldás, mert jó lenne, ha a hőt valamilyen szinten vissza lehetne nyerni, de most valójában nincs jobb ötletem (pénz híjján).

Annyit akarok fejleszteni, hogy a ventillátor közelében megnő a páratartalom, akkor működjön teljes fordulattal, egyébként csak 50%-kal pötyögjön.

Hát ez az én megoldásom...

Dreamer

Előzmény: MZ/Y (2439)