Vargabetű Creative Commons License 2013.12.19 0 0 2850

Szia!

Én 2011-ben jártam a Felföldön, bérelt terepjáróval.

F utak: jogilag csak terepjáróval, pl, ha bérelt. De gyakorlatban a forgalmasabb utakra többen bemerészkednek, főleg sajáttal.  Pl az F35 Kjölur út, ami teljesen lekeresztezi a felföldet É-D-i irányban, az már annyira fel van javítva, hogy Yarissal is járható. Nincs gázló.

Komoly - nem komoly terepjáró. Nagyok a különbségek. Van a normál "F" út, azokat tolólappal, karbantartják, ott inkább a gázlók határozzák meg, milyen kocsi kell. Továbbá vannak teljesen kiépítetlen, nehezen követhető számjelzés nélküli Mounten Rout-ak, na ott semmin nem kell meglepődni. Nagy kerékmagasság, 60 cm gázlómélység, difizár, lapát. Én egy ilyenen hófolton akadtam el Defenderrel. Szóval meg tervezed az utat, és térképet kell böngészni.

Vadkemping: a nemzeti parkok területén tilos, az 1'-es út mentén még a parti őrség is ellenőrzi helikopterrel ( állítólag). A többi helyen szabad, senki sem szól, és nem is ritka. Én kb 60%-ban vadkempingeztem. Viszont nem mindenhol éri meg: sok a hivatalos kemping, van vizesblokk, és nem is olyan drága.

Az aszfalt utak mentén is sok szépet láthatsz, de a Felföldön, a földutakon kezdődik a valódi csoda!  Sok fotó a pikaszámon.

Üdv:VB

https://plus.google.com/u/0/photos/102218341517788318783/albums/5639847569725569281

Előzmény: kis_andras (2841)