emendasajt Creative Commons License 2013.12.18 0 0 1577

Lekvárfőzéssel nincs, pálinkafőzéssel még nincs tapasztalatom! :) Egyébként az jellemző, legalább is itt a mi környékünkön, hogy sok (átlagos) kajszifa van a kertekben. Rossz évjáratú években (tavaszi fagy... stb.) kevés a termés, jó évjáratban, viszont mindenkinél sok van, és "nehezebben" eladható esetleg. Én azt mondom, hogy ha az embernek nincsen fagylefolyás szempontjából különösen jó termesztőhelye akkor mindenképpen célszerű lehet modernebb

fajtá(ka)t is  telepíteni. A jobb fagytűrés, kisebb betegségre való érzékenység, kitolt szezon, és nem utolsó sorban gyümölcsdömping esetén a szép egészséges kinézet eladhatóság szempontjából nagyon sokat tud számítani. Meg persze az alany...

A modernebb(külföldi) fajták erre lettek kikiísérletezve. De nem azért jobbak csak:  "mert, hogy külföldi", hanem Magyarországgal ellentétben ott jelen idejű a fejlesztés.

Előzmény: gavrilo82 (1576)