Sziasztok!
Ma derült ki sajnos, hogy szájpenészem van (undorító egy szó, még ismerkedek vele, tegnap még azt sem tudtam, hogy van ilyen).
Utánaolvastam a dolognak, és kissé megijedtem. Azt látom ugyanis, hogy ez viszonylag ritka az én koromban (30 éves vagyok). Volt már esetleg valamelyikőtöknek ilyen, vagy tényleg ennyire ritka? Minden 2. cikkben előjön az Aids szó, az egyik orvos válaszol rovatban pedig azt írta egy doki, hogy súlyos immunbetegségre utal felnőttek esetében.
Azt már tudom egy ideje, hogy az immunrendszerem nem a legjobb, de gyakorlatilag kb. egy éve jön csőstül a baj. Egy ideje már refluxos és pánikbeteg vagyok, de egy éve azzal kezdődött minden, hogy nagyon görcsölt a hasam. A vérvételen kiderült, hogy valamilyen gyulladás van a szervezetemben, de nem derült ki, hogy hol, pedig több vizsgálaton is voltam. Továbbá egyre gyakrabban van hüvelygombám, de a nőgyógyászom nem igazán foglalkozik vele, úgyhogy canesten, majd elmúlik, majd 2-3 hónap és visszatér.
November végén beteg lettem, láz, megfázás és antibiotikumot szedtem egy hétig, már egészen jól voltam, de visszaestem, legalábbis így gondoltam. Lepedékes nyelv, fájó torok, köhögés. Elmentem a fül-orr gégészetre, ahol torokváladékot vettek. Torokgyulladás volt a gyanu, így újra egy hét antibiotikum, amely alatt előjött a hüvelygomba, viszont a lepedék a nyelvemről eltűnt, a torokfájás megszűnt. Ma pedig megkaptam a tenyésztés eredményét: candida. Talán az antibiotikum is rásegített a kialakulásra, de tuti, hogy az egyéb tüneteimet is ez okozta (kiv. a gyulladás, arra nem találok magyarázatot).
Holnap lesz kész a gyógyszerem a szájpenészre, már alig várom, hogy hanszálhassam, és elkezdhessem a gomba kiírtását. A diétába is belekezdek. Vettem ma vitaminokat is, plusz lúgosító tablettát, probiotikumot. Mondanám, hogy felvérteztem magam a harcra, de most inkább nagyon el vagyok keseredve, és félek, mert szörnyű dolgokat olvastam a szájpenészről. Remélem nincs a háttérben még nagyobb baj. Ti mit gondoltok?
A fórumot még nem volt időm visszaolvasni, de mindjárt elkezdem.