Törölt nick
2013.12.17
|
|
0 0
443
|
Én azért ezt nem tudom megérteni. Valami olyasmit olvastam, hogy a Kúria egyes tagjai úgy nyilatkoztak, hogy ők mint emberek, legszívesebben nem ilyen döntést hoztak volna, viszont valamiféle alkotmányos (vagy más törvényi) jogelvek logikája ezt nem engedi. Én ezt elképzelhetőnek tartom. Viszont ezek a bírók még az alapvető (koruknál fogva valószínűleg), az egyetemeken annak idején kötelező marxista filozófiaoktatásra sem figyeltek oda. Hiszen a jog nem olyan, mint egy természettörvény! A jog nem működhet az élettel ellentétesen!!! Ha létezik egy ilyen jogelv, akkor ezt köteles az ember megsérteni. Nümbergben is megsértettek egy olyan alapvető jogelvet, amely kimondja, hogy valami cselekedetet csak akkor lehet elítélni, ha ez a cselekedet sértette azokat a törvényeket, melyek a cselekmény elkövetésének a pillanatában voltak érvényben. Hiszen Jézus is megsértette szombaton az akkori farizeusi logikát, miszerint nem lehet szombaton kalászt tépni meg (a fogakkal) őrölni. De ha nem akarják megsérteni, kétharmados többséggel még ez is megoldható lett volna. Csak akarat kell hozzá. |
Előzmény: produc (442)
|
|