ez a végső érv: hogy akit én ismerek, az böcsülettel letette a cigit, tehát minden oké.
eleinte még gyerekek védelme, meg a koncessziós díjból micsoda bevétele lesz az államnak, ne a multik keressenek a cigieladásból (bár ez korábban sem volt így).
aztán persze suli mellé lehet, benzinkútnál meg majd nem, mert oda hordában járnak a tinik, terjed a csempészet, a nav gondolom nagy összeget fordít az ellenőrzésre, adóbevétel esik ki, mindez már többszörösen felülmúlja a díjbevételt. a többi visszásságot most nem is sorolom.
de mindig van mindenre magyarázat. ha holnaptól 180 fokot változna a kormány álláspontja, az is csak jó lenne. a hű nickek erre eddig nem gondoltak, meg a kommentekbe nem említették, de most hogy a kormánynak ez lett a véleménye, rájönnek, hogy hogy ők is pont így gondolják. soha egy megingás. legfeljebb az, hogy oké, nem mindig a legügyesebbek, de akkor is jót cselekednek, meg bezzeg a komcsik mit csináltak.
és ha védhetetlenül szar lett az, ami országosan van, akkor jön a megcáfolhatatlan érv: "de az ismerősi körömben ez nem így van, hanem minden tökéletes". a másik, hogy "nem érdekel, mert nem dohányzom". én sem, de itt most a remdszerszintű szarkupacról van szó, az ad hoc szabályváltoztatásokról van szó. ma kitalálom, holnap bevezetm átgondolatlanul, holnapután visszamenőlegesen megváltoztatom, nincs felkészülési idő, aztán ha elindul az egész, akkor 1 hét múlva totál felforgatok mindent. és holnap megtehetik ezt másokkal. egyszer mindenkit elérnek és megb...nak valahogy.
az index mai cikke tökéletesen foglalta össze a legújabb módosítás kapcsán joggal felmerülő kérdéseket. ezekre választ még nem láttam kormánypárti kommentelőktől.
pl:
- hol van már az eredeti cél (suli mellé igen, benzinkúthoz nem) - mi az indok?
- miért kell a jó helyen, valszeg jó üzleti tervvel rendelkező, sikeres trafikokat becsukni?
- kit érdekel, ha egy trafik bezár, mert rossz helyen van, vagy nem hozzáértő a vállalkozó? nem örülni kéne, hogy még kevesebb helyen kapható cigi? ha az ellátásbiztonságról van szó, és ezért kellenek, akkor meg miért zárjuk be a legjobbakat, ahova aztán tényleg sokan járnak? a dohánykiskerben miért kell így belenyúlni a piaci versenybe? máshol akkor miért nem?